25 Μάι

Και κάποια στιγμή ανάβει το λαμπάκι του DPF. Αν είστε σε αυτοκινητόδρομο και κινείστε γρήγορα θα γίνει παθητική αναγέννηση, ώστε να καούν τα σωματίδια που το φίλτρο έχει σωρεύσει. Αν κινείστε με χαμηλή ταχύτητα αναλαμβάνει αυτόματα το σύστημα ενεργητική αναγέννησης. Τα μπεκ θα ψεκάσουν περισσότερο πετρέλαιο, ώστε να ανέβει η θερμοκρασία στο σύστημα της εξάτμισης και να αρχίσει η καύση των σωματιδίων. Σε περίπτωση που σταματήσετε το όχημά σας και η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί θα δείτε το λαμπάκι του DPF να ανάβει στο καντράν σας. Οδηγείστε σε αυτοκινητόδρομο για 10 περίπου λεπτά με ταχύτητα 70-75 χιλ/ωρα και έτσι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα σβήσουν τα λαμπάκια.

Αν αγνοήσετε το αναμμένο ενδεικτικό λαμπάκι του DPF και συνεχίσετε να οδηγείτε με σχετικά χαμηλή ταχύτητα και με Start/ Stop στην πόλη το φίλτρο θα συνεχίσει να γεμίζει. Το λαμπάκι θα παραμείνει αναμμένο έως το 75% της χωρητικότητας του φίλτρου και όταν αυτή ξεπεραστεί τότε θα ανάψει και άλλο λαμπάκι και θα πρέπει άμεσα να επισκεφτείτε την ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΒΕΕ.

Εάν αγνοήσετε την ένδειξη μια ποσότητα πετρελαίου θα περάσει άκαυτο, θα ανακατευτεί με το λάδι και θα ανέβει η στάθμη του.

Το λαμπάκι της στάθμης λαδιού θα ανάψει και τότε είναι που πρέπει άμεσα να δείτε το φίλτρο αιθάλης σας. Ο αισθητήρας λαδιού σε πολλά diesel μετράει το ιξώδους και όχι την ποσότητα, οπότε είναι απαραίτητο να ελέγχουμε τη στάθμη του λαδιού. Αν η στάθμη του λαδιού ανέβει λόγω πρόσμιξης με άκαυτο πετρέλαιο ο κινητήρας θα λειτουργεί πια χωρίς έλεγχο από το γκάζι και θα μαρσάρει ανεξέλεγκτα, μέχρι να τελειώσει το καύσιμο στο κάρτερ με το λάδι. Σε τέτοιες συνθήκες μπορούμε να περιμένουμε μέχρι και καταστροφή του κινητήρα.

1-2-3 λαμπάκια σας προειδοποιούν για το μπλοκάρισμα του DPF σας και καλό είναι να αντιδράσετε άμεσα, ώστε να μην επεκτείνετε τη βλάβη.

Η ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΒΕΕ είναι η μοναδική εταιρία που σας προσφέρει καινούργια φίλτρα DPF με υπόστρωμα Καρβιδίου του Πυριτίου – SiC αλλά και με υπόστρωμα κορδιερίτη σε τιμές καθαρισμού.

Ρωτήστε μας πριν αποφασίσετε! Ένας τεχνικός μας θα σας εξηγήσει τις επιλογές σας.