12 Ιαν

Μπορεί τα φίλτρα σωματιδίων ντίζελ (DPF) να αποτελούν πονοκέφαλο για τους ιδιοκτήτες diesel οχημάτων αλλά είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνουν οι ρυπογόνοι κινητήρες diesel σε γραμμή παραγωγής. Ειδικά υπό το πρίσμα των προτύπων εκπομπών Euro 5 & 6.

Δείτε εδώ πέντε συμβουλές σχετικά με το DPF σας.

  1. Οδηγήστε ταχύτερα

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η ταχύτερη οδήγηση θα μπορούσε πραγματικά να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Οι αναγεννήσεις DPF μπορούν να συμβούν μόνο όταν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις όπως η ταχύτητα, οι στροφές ανά λεπτό και η θερμοκρασία του κινητήρα. Εάν δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, η διαδικασία αναγέννησης DPF δεν θα ξεκινήσει και θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην αντικατάστασή του.

Κάνετε την μελέτη σας, μάθετε πόσο γρήγορα πρέπει να οδηγείτε, για πόσο καιρό και σε τι RPM. Απευθυνθείτε στον πωλητή του αυτοκινήτου σας. Αν δεν θέλει να σας δώσει αυτές τις πληροφορίες συνιστούμε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική κοινότητα και τις λέσχες ιδιοκτητών αυτοκινήτων.

  1. Χρησιμοποιήστε το σωστό λάδι

Το σωστό λάδι για το αυτοκίνητό σας είναι ζωτικής σημασίας ώστε να εξασφαλίσετε ότι ο κινητήρας σας παράγει όσο το δυνατόν λιγότερα σωματίδια πετρελαίου. Πάντα να προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι κινητήρα που έχει εγκριθεί από τον κατασκευαστή. Οι περισσότεροι κατασκευαστές εγκρίνουν λάδι με χαμηλή περιεκτικότητα σε θειωμένη τέφρα. Αυτό είναι ένα υποπροϊόν της καύσης ντίζελ που προκαλεί το μπλοκάρισμα του DPF.

  1. Ελέγξτε τη βαλβίδα EGR

 

Με τον καιρό οι βαλβίδες EGR μπορούν να μπλοκαριστούν με την αιθάλη και τον άνθρακα. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει παρατεταμένο άνοιγμα της βαλβίδας αυξάνοντας την αιθάλη και τον άνθρακα που κυκλοφορούν προς τον κινητήρα.

Κανονικά, μια ελαττωματική βαλβίδα EGR θα ανάψει την προειδοποιητική λυχνία αλλά σε περίπτωση που σκέφτεστε να αντικαταστήσετε το DPF σας, προτείνουμε να ελέγξετε προηγουμένως και τη βαλβίδα ακόμη και αν η σχετική λυχνία δεν είναι αναμμένη.

 

  1. Οδηγήστε έξω από την πόλη

Η κατάσταση εκκίνησης – στάσης της αστικής οδήγησης είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους πολλοί οδηγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα DPF. Οι μικρές αποστάσεις, οι χαμηλές ταχύτητες και η στάση – εκκίνηση μπορεί να καταστήσουν σχεδόν αδύνατη την επίτευξη των συνθηκών που απαιτούνται για μια ενεργή ή παθητική αναγέννηση DPF.

Επιλέξτε λοιπόν, τον ταχύτερο και πιο ανοιχτό δρόμο ακόμη και για τους αστικούς προορισμούς σας.

  1. Αγοράστε το σωστό αυτοκίνητο!

 

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε για τον επόμενο όχημα σας προτείνουμε να κάνετε κάποια αναζήτηση στα κλαμπ και φόρουμ ιδιοκτητών diesel αυτοκινήτων. Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που θα συλλέξετε και την δυνατότητά σας να κινείστε εκτός πόλης, βεβαιωθείτε ότι η πετρελαιοκίνηση σας ταιριάζει.