30 Μάι

Ο ρόλος του συστήματος της εξάτμισης είναι ζωτικός για την καλή λειτουργία του κινητήρα, για την υγεία σας αλλά και για το περιβάλλον. Ακόμη περισσότερο, είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία στο καύσιμο.

Ο ρόλος του συστήματος της εξάτμισης – πολλαπλή, σωληνώσεις, εξατμίσεις, καταλύτης και DPF (μόνο στα diesel) είναι να μεταφέρει τα καυσαέρια από το θάλαμο καύσης στο περιβάλλον, αφού πρώτα τα έχει μετατρέψει σε λιγότερο βλαβερά αέρια.

Τόσο η εξάτμιση όσο και ο καταλύτης περιέχουν «φίλτρα» που διακόπτουν την ταχύτητα ροής των καυσαερίων. Επίσης, η διάμετρος των σωληνώσεων είναι καθοριστικής σημασίας για την ταχύτητα ροής. Σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα οι κατασκευαστές «φιμώνουν» τον κινητήρα από το σύστημα εξαγωγής, ώστε να τηρεί όλα τα κριτήρια που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στο θόρυβο που παράγει, αλλά και στην ποσότητα εκπομπών ρύπων. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι τόσο η εξάτμιση, ο καταλύτης αλλά και οι σωληνώσεις του αυτοκινήτου σας επιδέχονται βελτίωσης, ώστε να απελευθερώσετε τον κινητήρα. Κερδίζετε έτσι ιπποδύναμη, ώθηση αλλά και βελτίωση του θορύβου.

Στην ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΒΕΕ θα βρείτε:

  1. Βελτιωτικές εξατμίσεις επιδόσεων, από ανοξείδωτο ατσάλι 304 για όλους τους τύπους.

  2. Βελτιωτικές σωληνώσεις σε διαμέτρους που εξυπηρετούν την απαίτησή σας για αύξηση της ιπποδύναμης.

  3. Άκρα ανοξείδωτα για να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά στο σύστημα της εξάτμισης.

  4. Sport καταλύτες επιδόσεων με αραιότερα κελιά, ώστε να αφήνετε τον κινητήρα να αναπνέει καλύτερα.

2310 524024 ρωτήστε μας σήμερα για το αυτοκίνητό σας και ένας τεχνικός μας θα αναλάβει να σας εξηγήσει όλες τις επιλογές σας.