21 Μάι

Προκειμένου να περιορίσουν το κόστος αντικατάστασης ενός χαλασμένου καταλύτη, πολλοί οδηγοί επιλέγουν τον φθηνότερο καταλύτη που θα βρουν στην αγορά ή ακόμη και μεταχειρισμένους καταλύτες.

Όπως θα έχετε ήδη παρατηρήσει, οι καταλύτες αυτοί αντέχουν μικρό χρονικό διάστημα. Έχετε προσέξει επίσης ότι η τοποθέτησή τους συνοδεύεται πάντα από αύξηση στην κατανάλωση καυσίμου.

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι ότι ο φθηνός/μεταχειρισμένος καταλύτης είτε είναι αλλοιωμένος, είτε δεν έχει φορτωθεί επαρκώς με πολύτιμα μέταλλα.

Οπτικά είναι αδύνατο να διαπιστωθεί ένα ένας καταλύτης είναι ή όχι εμποτισμένος με πολύτιμα μέταλλα. Η συσκευή μέτρησης είναι ειδική και αναλύει με ακρίβεια την περιεκτικότητα του υποστρώματος σε μέταλλα τοποθετώντας πρώτα τα πολύτιμα μέταλλα Παλλάδιο (Pd), Πλατίνα (Pt) και Ρόδιο (Rh) και στη συνέχεια τα υπόλοιπα μέταλλα του κράματος που δεν ανήκουν στην κατηγορία των πολυτίμων. Για να λειτουργήσει η συσκευή πρέπει να εφαρμοστεί απευθείας πάνω στο υπόστρωμα του καταλύτη.

Δείτε δύο οπτικά πανομοιότυπους aftermarket καταλύτες διαφορετικών εταιριών:

Α καταλύτης:

Β καταλύτης:

Μετά από τομή τους και μέτρηση της περιεκτικότητας σε πολύτιμα μέταλλα με το ειδικό όργανο μέτρησης προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα.

Α καταλύτης:

Περιέχει Παλλάδιο σε πολύ χαμηλή συγγκέντρωση.

Β καταλύτης:

Περιέχει και Πλατίνα, το δε Παλλάδιο υπάρχει σε πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση από τον Α.

 

Αν κάνετε το λάθος να προμηθευτείτε τον Α η κάρτα καυσαερίων σας θα ανανεωθεί αλλά η κατανάλωση καυσίμου σας θα αυξηθεί. Με άλλα λόγια, ακόμη και εάν τον αποκτήσετε σε μία σχετικά οικονομική τιμή, θα πληρώνετε την επιλογή σας σε κάθε εκκίνηση του οχήματος.

Η ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΒΕΕ, βάζει τέλος σε τέτοιου είδους διλλήματα.

Ύστερα από πολύμηνες έρευνες/δοκιμές και σε συνεργασία με μεγάλες Ευρωπαϊκές εταιρίες, μπορούμε να σάς προσφέρουμε τον οικονομικότερο ΠΟΙΟΤΙΚΟ καταλύτη της αγοράς, όχι μόνο με εγγύηση καλής λειτουργίας αλλά και με εγγύηση ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ.

Οι ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ καταλυτών ekatalytes έχει σχεδιαστεί ώστε η ποσότητα των πολυτίμων μετάλλων να εξασφαλίζει τη μέγιστη μετατροπή των καυσαερίων στις κοινές συνθήκες οδήγησης. Οι original καταλύτες περιέχουν μεγάλη ποσότητα των μετάλλων αυτών, ώστε να μην αποτύχουν σε καμία συνθήκη οδήγησης. Οι καταλύτες aftermarket, μπορεί να είναι κενοί ή να περιέχουν ελάχιστη ποσότητα πολυτίμων μετάλλων. Και στις 2 περιπτώσεις ο αισθητήρας εξασφαλίζει ότι η οξείδωση θα γίνει όπως πρέπει. Στην περίπτωση της φτωχής ή καθόλου φόρτωσης με πολύτιμα μέταλλα όμως, απαιτεί για την ολοκλήρωσή της οξείδωσης επανειλημμένη χορήγηση καυσίμου.

Με άλλα λόγια, τα επιβλαβή αέρια αναμιγνύονται με καύσιμο και οξυγόνο ξανά και ξανά πριν μετατραπούν σε αβλαβή και απελευθερωθούν.

Στο τέλος δεν καίτε απλά καύσιμο, «καίτε τα χρήματά σας»!

Η λογική της σειράς ekatalytes είναι απλούστατη:

Θα αγοράζατε ποτέ Ηλεκτρική συσκευή ενεργειακής κλάσης C;

Πώς αποφασίζετε λοιπόν να επιλέξετε φθηνό ή μεταχειρισμένο καταλύτη;

ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΒΕΕ

Η μοναδική Ελληνική Βιομηχανία Συστημάτων Εξατμίσεων σήμερα!