14 Νοέ

 

Ποια είναι η λειτουργία των άκρων της εξάτμισης;

Οι οδηγοί συνήθως παραμελούν τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου τους και δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον κινητήρα του. Ενώ μπορεί να γνωρίζουν την σημασία της εγκατάστασης ενός καλού συστήματος εξάτμισης, οι περισσότεροι αγνοούν το σκοπό και τη λειτουργία των άκρων της εξάτμισης.

Οι λάτρεις των αυτοκινήτων ισχυρίζονται ότι τα αξεσουάρ εξάτμισης παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ιπποδύναμης και της ροπής του αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Χρησιμοποιούνται για να κάνουν πιο όμορφο το αυτοκίνητό σας ή για να βελτιώσουν τον ήχο του.

Πώς δουλεύουν τα άκρα της εξάτμισης;

Τεχνικά, τα άκρα της εξάτμισης δεν βοηθούν σε τίποτα οπότε η σωστή ερώτηση είναι το πώς τοποθετούνται. Μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά στυλ άκρων, μάρκες και σχήματα (ορθογώνια, στρόγγυλα, τετράγωνα, οβάλ). Συνήθως, τα άκρα αυτά συνδέονται στις σωληνώσεις εξαγωγής της εξάτμισης με βίδες. Ωστόσο, διαφορετικές παραλλαγές μπορεί να χρησιμοποιούν συγκολλημένες ενώσεις ή σφιγκτήρες. Αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει σωλήνες διπλής εξάτμισης, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε ένα κομψό άκρο εξάτμισης και στους δύο αγωγούς.

Πλεονεκτήματα των άκρων εξάτμισης

Βελτιωμένος ήχος

Ένα άκρο εξάτμισης δίνει έναν ισχυρότερο ήχο στο σύστημά σας. Κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά, τα αξεσουάρ αυτά παράγουν  ένα βαρύ, βαθύ βρυχηθμό, που κάνει τον κινητήρα σας να ακούγεται πιο δυνατά.

Ακόμη και ένα απλό άκρο μπορεί να προσφέρει βελτιωμένο ήχο. Έτσι, τα άκρα εξάτμισης είναι μια φθηνότερη εναλλακτική λύση για βελτιωμένο ηχό από την εγκατάσταση ενός ολόκληρου συστήματος εξάτμισης.

Βελτιωμένο στυλ

Ο κύριος στόχος των συστημάτων εξάτμισης είναι να απομακρύνουν τα καυσαέρια από το όχημα και να βελτιώνουν την απόδοση του κινητήρα. Βέβαια, οι σωλήνες της εξάτμισης δεν δίνουν ωραία αισθητική και ύφος στο αυτοκίνητό σας. Με την τοποθέτηση άκρων, μπορείτε να βελτιώσετε το συνολικό ύφος και την εμφάνιση των σωληνών, προσθέτοντας μία ξεχωριστή και μοναδική αισθητική στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας.

Είτε πρόκειται για άκρο κατασκευασμένο από χρώμιο, αλουμινένιο χάλυβα ή ανοξείδωτο χάλυβα, η εμφάνιση του αυτοκινήτου σας θα βελτιωθεί κάνοντάς το να μοιάζει με σπορ ή τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο με τροποποιημένο κινητήρα.

 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα άκρα εξατμίσεων που σας προσφέρουμε.

Κάποια από αυτά σας τα διαθέτουμε σε τιμή προσφοράς!